En eftermiddag på Tranvia

0
595
En eftermiddag på Tranvia, kasan media, 2017
En eftermiddag på Tranvia, kasan media, 2017
reklam

Fair game

Menschenrechte verkar inte förstås på samma sätt överallt - även inom Europeiska gemenskapens territorium. Mänskliga rättigheter situationen för homosexuella och transsexuella på Teneriffa är ibland tvivelaktigt.

Egentligen är de omänskliga rättigheter.

Det är varmt på denna juni natt i San Cristobal de la Laguna, Staden ligger i norra Teneriffa och hör till huvudstadens avrinningsområde Puerto de la Cruz, På en bänk, bredvid den moderna spårvagnen, möts två utomstående företag på ön som bor på turism.

Konstant bön

En man kommer genom att be transseksuella att köpa honom en kaffe. Han gör det ganska massivt eftersom han inte behöver frukta något straff. Framför honom sitter mänskligt rättvist spel. Så han beter sig märkligt också. En som stiger trots att han är "längst ner", som fortfarande söker någon han tror att han har. Detta är den enkla logiken hos dem som gillar att attackera minoriteterna.

Så transsexuella ligger längst ner i den sociala hierarkin.

Bryssel är långt ifrån och ingen verkar bry sig om några "exotics" på ön.

Jacqueline * är från Marocko - den mörkhåriga har bott här i flera år i de fattigare delarna av staden. Hon berättar för oss hur hon gör med sparsamma spanska ord. Flera gånger blev hon attackerad av gäng från Europa.

Hon bor olagligt i Spanien, i åratal har han försökt som frisör, då har hon inte jobbat. I Marocko var hon särskilt dålig, familjen som ville sätta henne på rätt väg. Vid något tillfälle rev hon bara ut. Hur hon kom till Spanien lämnar henne i mörkret.

I de fattigare områdena
kasanmedia, 2017

Antonio * säger att hans mamma ville gifta honom med strychnine. Han brottades med döden för dagar.
Hans far är död. Antonio har fortfarande släkt i Venezuela. Han lever från datorreparationer. Hans liv är väldigt svårt, han betonar gång på gång. Gatan vid spårvagnen är nästan övergiven vid denna tidpunkt.

Antonios mamma hatar homosexuella, nu den unge mannen som redan haft en hjärtinfarkt och två slag, enligt sitt liv i ett litet rum i sin mors hus som ett fängelse.
Antonio känner sig begravd levande. Han närmar dem, inte av kärlek, utan förmodligen utan vana.
Så och inte på annat sätt livet går vidare, säger han sorgset, medan en annan man som önskar för pengarna, närmar sig nästan omoraliskt. Han vill också ha pengar, för vin, snaps eller cigaretter.

Polisen på ön är ingen hjälp för de två, om det är tvivel om att de ska skylla, om det på något sätt kommer till eskalering.
Båda har inget perspektiv, lite senare försvinner de två utomstående i en av sidogatorna.
Kommunen var inte tillgänglig för kommentarer.
* (Namn ändrat av redaktören)

reklam

Kommentera artikeln

Bitte geben Sie Ihren Kommentar ein!

Jag håller med om.

Bitte geben Sie hier Ihren Namen ein

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.