Dr. Fritz Bauer - en av de rättfärdiga

0
361
Filmplakat, 2015
reklam

Livet hos en tyst, tyvärr glömd hjälte: Dr. Fritz Bauer
Det lönar sig att se bra ut, originalinspelningar från Förbundsrepublikens grundår gör tidsdokumentet så intressant.

Fritz Bauer-institutet

Alamode Film gjorde en mycket bra och djup film om Fritz Bauer, vilket är värt att se:

innehåll:
Tyskland 1957. Medan den unga förbundsrepubliken vill nazitiden bakom sig, kämpar man outtröttligt för att ställa förövarna i sitt eget land till rättegång: Tolv år efter kriget kompromisslös Attorney General Fritz Bauer emot (Burghart Klaussner) den avgörande aning om Den tidigare SS-Obersturmbannführer Adolf Eichmann borde hålla sig gömd. Tillsammans med den unge åklagaren Karl Angermann (Ronald Zehrfeld) börjar Bauer undersöka bakgrunden. Men motstånd bildas i de högsta kretsar: I hans egen auktoritet filer och även chefsåklagare Ulrich Kreidler försvinner alltid (Sebastian Blomberg) och BKA anställd Paul Gebhardt (Jörg Schüttauf) hindra den obehagliga bonde i hans utredning. En till synes hopplös kamp mot osynliga motståndare startar, men Bauer och Angermann inte ge upp, att veta att de kommer att både professionellt och privat efterfrågan allt jakten på Eichmann.

Vikten av den hessiska justitieminister Fritz Bauer för upprättandet av Auschwitz prövningar av 1960er år är odiskutabelt. Men först efter hans död var hans viktiga förtjänst för anfallet Eichmann känt. Grimme pristagare Lars Kraume (kommande dagarna) drar med staten mot Fritz Bauer nu den kraftfulla och övertygande porträtt av en modig man och hans kamp för sanning och rättvisa. Orubbligt satte Bauer finger i såret och inte krympa det innan obekväma frågor om Adenauer regering över ryggen. Burg Klaussner (Elser, det vita bandet) förkroppsligar titelteckenet kongeniala till de finaste detaljerna i ansiktsuttryck och gester. För de övriga roller i hans gripande, tät Porträtt av ung BRD Lars Kraume samlas med Ronald Zehrfeld (BARBARA), Sebastian Blomberg (TID kannibaler), Lilith Stangenberg (THE ligger vinnare) och Jörg Schüttauf (så glad att jag var aldrig) en toppklass tysk skådespelersamling.

Nazi jakt i biografen: "Staten mot Fritz Bauer" av zoomineuro12_de

Fritz Bauer - Död med avbetalningar - Död på ... av RebekahHefner

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)

Relaterade inlägg:

reklam

Kommentera artikeln

Bitte geben Sie Ihren Kommentar ein!

Jag håller med om.

Bitte geben Sie hier Ihren Namen ein

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.